2015年度浙江省政府优秀留学生奖学金和浙江师范大学优秀留学生奖学金招生简章

为吸引更多外国留学生来浙江高校学习和从事科学研究,扩大我省留学生的招生规模,提高留学生层次,增进留学生对浙江的了解和友谊,培养“知浙、亲浙”的留学生,特设立“浙江省政府优秀留学生奖学金”

为吸引更多优秀留学生来我校学习,营造良好的国际化校园文化氛围,不断提高学校国际知名度,同时为促进在校留学生努力学习,全面发展,特设立“浙江师范大学优秀留学生奖学金”(以下简称“浙师大留学生奖学金”)

“Zhejiang Provincial Scholarship for Outstanding International Students” (hereinafter to be referred as " Zhejiang Provincial Scholarship ") is launched in order to attract more foreign students to study and do scientific researches in universities of Zhejiang Province, so as to make students know more about Zhejiang Province and enhance the people to-people friendship.

“Zhejiang Normal University Scholarship for Outstanding Students”(hereinafter to be referred as "Zhejiang Normal University Scholarship") is launched in order to attract more outstanding students to study in our school, create a favorable and international culture environment for the campus, and constantly improve the university's international reputation, as well as encourage foreign students to work hard and get well-rounded.

浙江师范大学创建于1956年,位于中国沿海经济发达省份浙江省,是一所多科性省属重点综合性大学,是中国百强高校。主校区位于国家历史文化名城金华市,地处浙江中部,距离上海300余公里,乘坐高铁约90分钟,交通非常便利。学校坚持开放办学,与50余个国家和地区的140余所高等院校建立了合作和交流关系,现有在校留学生1500余人。

Zhejiang Normal University, founded in 1956, is located in economically developed Zhejiang Province in the east coastal area of China. It is a provincial key comprehensive and multidisciplinary university and is one of the top 100 universities in China. The main campus is located in Jinhua, a historical and cultural city in the middle part of the province. The city enjoys convenient transportation. It takes only 90 minutes from Jinhua to Shanghai by high-speed rail. The university has more than 140 cooperative institutions of higher learning in over 40 countries and regions. There are more than 1,500 foreign students studying in the campus now.

一、浙江省政府优秀留学生奖学金招生类别及奖学金设置

浙江省政府优秀留学生奖学金招生类别有优秀本科留学生、优秀硕士留学生优秀博士留学生享受省政府奖学金的留学生,可以申请在校内住宿,但住宿费、水电费自理。招生对象为非中国籍人士,身体健康,年龄一般在1635周岁之间。

具体奖学金设置如下:

学费(元)

生活费(元/年)

资助

期限